Julie & Julia

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering igen men jag ligger hemma med feber, halsont och en fruktansvärd hosta. Så mat har jag inte ätit, då aptiten är helt försvunnen och smaken därmed. Istället har jag legan nedbäddad i soffan med tekoppar och tittat på en massa filmer. Jag har bla sett en film som heter Julie & Julia. Den handlar faktiskt om just mat. Jag som är en matfantast och kan förstå hur kul det är att lyckas laga en maträtt då de luktar gudomligt i köket och allas magar kurrar av hunger, sedan lägga upp de fint på tallriken och sen avnjuta en måltid tillsammans med vänner som ger smaklökarna en sväng om. Gud nu vart jag hungrig. Iallafall tillbaka till filmen. Filmen har fått en massvis med priser och är en mat resa från äldre dar till nutid i New York. Rekomenderas att ses om du tycker om att laga mat helt enkelt. Ett gott skratt kan man få ibland också! Perfekt att sysselsätta sg med i helgen då idol säsongen är slut? 


Äcklig mat!


Denna maträtt beställde jag in igår när jag var och åt i Sollentuna Centrum, där har dom som flera matställen i ett, precis som kungshallen. Men detta smakade så fruktansvärt dåligt. Köttet var svart och gick inte att skära i, rödvinsåsen smakade blod och bean var bara en klick smör. Men jag kände ändå ett hopp för pommesfritten, för de kan man inte misslyckas med. Men jo de var totalt råa. Jag åt absolut ingenting för det gick verkligen inte. Mår illa när jag tänker på de. Men besök gärna Sollentuna Centrum. Det är super fräscht, en hel del affärer och ican där är super fin. Men beställ inte in nr 4 på Steak House!






Men min käre boyfriend gick och köpte sushi till mig istället, snäll som han är. och den var grym.


Kladdkaka.

Allt som behövs för att baka en kladdigkaka:



2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
100 g smält smör
1 dl mjöl

Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda ihop de. Stoppa in i ugnen på 225 grader i 15 minuter.

Mammamia!

Ber om ursäkt att jag inte hunnit uppdatera bloggen men har haft fullt upp med skola, pojkvän, julpyssel och att bara ta de lungt för de måste man också göra ibland. Det är oerhört viktigt. Men nu är jag iallafall tillbaka :)




Här har vi söndagens middag som min mor bjöd på. Rödvinsås, oxfile, hemgjord potatis rösti och en del grönt. Jag har lovat en vän att börja lägga upp lite enkla mat knep så här kommer ett.

Hur man får till de perfekta köttet?

Stek köttet i stekpanna på vardera sida i 3-4 minuter. Paketera in köttet direkt i ett folie paket där du kryddar. Låt köttet ligga i folie paketet i ca 10 minuter, då tillagas köttet yttligare, och blir perfekt. smaklig måltid!

RSS 2.0